Cégtörténet

Az FT-MOBIL AUTÓSISKOLA 1997-ben alakult. Alakulásunkkor csak ,,B,, kategóriás képzést végeztünk majd rövidesen bővítettük a palettát ,,M,, (segédmotor), A1 és A kategóriás (nagymotor) képzéssel. 2004 januárjától akkreditált intézménnyé váltunk. 2005-ben tovább bővítettük tevékenységünket szaktanfolyamú képzéssel.
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy elérhető áron, kellő tudás és tapasztalat birtokában szerezd meg a jogosítványt. Iskolánkban barátságos, családias légkör fogad ami elősegíti, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni magadból. Nálunk te leszel a legfontosabb, és ezt bizonyítva egyéniségednek megfelelő oktatást szeretnénk biztosítani. Türelmes oktatóink közül akár te is kiválaszthatod, hogy kivel szeretnéd elsajátítani az autóvezetés mesterfogásait, amelyek nélkülözhetetlenek a gyakorlati forgalomban.
Szakoktatói hátterünknek, színvonalas és a legmodernebb számítástechnika és vizuáltechnikának köszönhetően tanulóink rendkívül magas arányban felelnek meg az elméleti, és később a gyakorlati vizsgáik alkalmával. Multimédiás elméleti előadásokat tartunk amelyek elősegítik a tananyag könnyebb megértését és alkalmazását, hogy akár a legnehezebbnek vélt vizsga is sikerüljön.
Nemcsak addig tekintünk tanulónak, amíg befizeted a tandíjat, hanem utána is bátran fordulhatsz hozzánk segítségért! Ha már rendelkezel ,, B ,, kategóriás jogosítvánnyal, de úgy érzed gyakorlati tudásod nem kielégítő (utoljára néhány éve vezettél és úgy érzed tudásod már megkopott), fordulj hozzánk, mert mi rendelkezésedre állunk, örömmel segítünk vezetési gyakorlatod felelevenítésében, kérésednek megfelelő óraszámban gyakoroljuk úgy az elméleti, mint a gyakorlati oktatást.
2006-ban ismét szélesítettük a képzések körét ADR (veszélyes anyagok szállítása), belföldi árufuvarozó, mezőgazdasági vegyszerek közúti szállítása, könnyűgépkezelő, nehézgépkezelő, teherkötöző képzésekkel.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Oktatóterem vásárlása és kialakítása az Új Széchenyi Terv segítségével
2011. november 10.

Sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében kiírt „Mikrovállalkozások fejlesztése” konstrukcióra a mosonmagyaróvári FT-Mobil Autósiskola Bt. Új oktatótermet vásároltak és szereltek fel korszerű számítógépekkel a 9 771 ezer forintos projektben elnyert 4 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Az FT-Mobil Autósiskola Bt. a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt GOP-2011-2.1.1/M kódszámú, „Mikrovállalkozások fejlesztése” című pályázaton 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el sikeresen oktatóterem és információs technológia vásárlása céljából.
Az 1997-ben alakult vállalkozás járművezető-oktatással foglalkozik, a kategóriás képzések mellett OKJ-s képzéseket is indítanak a városban és vonzáskörzetében, emellett szaktanfolyamok szervezésével, gépkezelő-, gépkocsivezető továbbképzéseket tartanak. A friss jogosítványszerző lakossági ügyfelek kiszolgálása mellett vállalati továbbképzéseket szerveznek különböző munkagép-kezelő tanfolyamok, vizsgák bonyolításával. Az elméleti oktatások korábbi helyszíneit kiegészíti az új oktatóterem működése, emellett a Hunyadi Mátyás Szakközépiskolában, illetve az egyes vállalatoknál a helyszínen tartanak elméleti képzéseket. A szaktanfolyami oktatással Mosonmagyaróváron egyedülállóak. A vállalkozás rendelkezik intézményi akkreditációval, illetve program-akkreditációval; képzéseikben magas színvonalú oktató-eszközökkel dolgoznak, gyakorlati oktatásaikat több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező oktató-gárda bonyolítja. A szaktanfolyamok, emelőgép-, targonca-, darukezelő-képzések számának folyamatos növekedését a vállalatok gépkezelők iránti növekvő kereslete indokolja. Az FT-Mobil Bt. már rendelkezik a tehergépkocsi-vezetők 2012-től kötelező továbbképzésére akkreditált programmal. Folyamatosan induló képzéseikről honlapjukon szerezhetünk bővebb információt. Az ÚJ Széchenyi Terv támogatásával megvásárolt oktatóterem Mosonmagyaróváron, a Kökény utca 9. földszint 58. szám alatt található.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.